Stačí jen:
2 plechovky loupaných rajčat
1 šalotka
1 stroužek česneku
olivový olej
bazalka nejlíp čerstvá
sůl
500 g těstovin jakéhokoli tvaru
A 10 minut na přípravu:
Dáme vařit vodu na těstoviny do největšího hrnce a zatím začneme dělat omáčku:
Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na superjemno a hodíme na pánev s rozpáleným olivovým olejem, velmi krátce zpěníme a přidáme rajčata pokrájená na čtvrtky i se šťávou z plechovky, nakrájenou bazalku, osolíme a zlehýnka podusíme pod pokličkou.
Do vařící osolené vody hodíme těstoviny (= nudle = pasta) a vaříme potřebný čas ( italové al dente, ostatní tak akorát ).
Nastrouháme si parmazán a dáme na stůl talíře, protože to máme hotové.
Žádné komentáře:
Okomentovat