Jestli máte na přípravu jídla max 20 minut, tak tohle stihnete i s kávičkou:
500 g Tagliatelle nebo prostě široké dlouhé nudle
200 ml smetany 30%
1 -2 lžíce strouhaného parmazánu
čerstvé bylinky ( šalvěj, tymián, rozmarýn, oregano, petržel, bazalka, ... )
olivoil, sůl, pepř
Dáme vařit do velikého hrnce vodu na těstoviny a do konvice na kafe.
Na olej v pánvi hodíme pořádnou hrst nasekaných zelených lístků všeho, co máte na zahrádce nebo v květináči na okně. Zalijeme smetanou, sypneme parmazán a chvilenku povaříme. Dorazíme solí a pepřem do konečné podoby.
Uděláme si kafe, zatímco se uvaří voda na nudle. Klidně s hrnkem v ruce vařící vodu osolíme a vsypeme do ní nudle a máme deset minut na dopití kávy. Po uvaření nudle scedíme, smícháme se lžící oleje a bylinkovou smetanovou omáčkou a servírujem ozdobené bylinkami, posypané parmazánem.
Recept vypadá moc dobře! Jen bych ho doplnila o česnek, ten miluji :)
OdpovědětVymazat