středa 9. července 2014

Tagliatelle na bylinkách

Čti taljatele, "g" nevyslovuj a znamená to "rozřízni je", asi ty nudle, že jsou moc dlouhé.

     Jestli máte na přípravu jídla max 20 minut, tak tohle stihnete i s kávičkou:

500 g Tagliatelle nebo prostě široké dlouhé nudle
200 ml smetany 30%
1 -2 lžíce strouhaného parmazánu
čerstvé bylinky ( šalvěj, tymián, rozmarýn, oregano, petržel, bazalka, ... )
olivoil, sůl, pepř

     Dáme vařit do velikého hrnce vodu na těstoviny a do konvice na kafe.
     Na olej v pánvi hodíme pořádnou hrst nasekaných zelených lístků všeho, co máte na zahrádce nebo v květináči na okně. Zalijeme smetanou, sypneme parmazán a chvilenku povaříme. Dorazíme solí a pepřem do konečné podoby.
     Uděláme si kafe, zatímco se uvaří voda na nudle. Klidně s hrnkem v ruce vařící vodu osolíme a vsypeme do ní nudle a máme deset minut na dopití kávy. Po uvaření nudle scedíme, smícháme se lžící oleje a bylinkovou smetanovou omáčkou a servírujem ozdobené bylinkami, posypané parmazánem.


Dobrou chuť!





1 komentář:

  1. Recept vypadá moc dobře! Jen bych ho doplnila o česnek, ten miluji :)

    OdpovědětVymazat