úterý 12. listopadu 2013

Hráškové pyré

Teda slovo pyré je opravdu dost hrozné, ale netroufla jsem si odradit názvem "hrášková kaše" případné zvědavce či nadšence. Protože hrachová kaše evokuje v každém z nás, kdo zažil školní jídelnu, něco hnědozeleného mazlavého, pokrytého červeným mastným čímsi, co vyteklo z ještě příšernějšího čehosi, co si říká klobása, k tomu povadlá kyselá okurka a dál bych už ani nepokračovala, to by nikdo nečetl.
Ale čerstvému hrášku jsem neodolala a kaši ze svěžezelených kuliček jsem jako přílohu k přírodním řízkům takto jednoduše a rychle vyrobila:

300 g zeleného hrášku ( funguje i zmrazený )
1 jarní cibulka i s natí
1 mozzarella
sůl
Hrášek s cibulkou 5 minut povařím ve vodě, kterou si pak odleju do hrnku, ne do dřezu. Rozmixuju s mozzarellou a přidám zpátky trochu té vody, aby kaše byla tak akorát hustá, asi jako bramborová nebo jak myslím, že by měla být. Závěrem dosolím a vysvětlím rodině, že jsem opravdu nepoužila barvivo na velikonoční vajíčka a že ta krásná zelená je skutečná barva hrášku.



Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat