Rychlovka na dvacet minut, která má úspěch vždycky a jistě potěší i ty matky, které se přiženou domů z továrny a nesnesou úpění hladových krků (smajlík pro Ditu W.), neboli nevegetariánská variace sýrové omáčky:
300 g kuřecího masa na kousky
1 smetana ke šlehání (200g)
1 Niva čili plesnivý sýr (110g)
1 lžíce másla
2 balíčky Gnocchi di patate (500g)
vařená brokolice v alternaci se špenátem
Dáme vařit vodu na gnocchi. Na másle v pánvičce rychle orestujeme kousky kuřecího masa, přidáme Nivu, která je natolik výrazná, že nesolíme. Poté co se sýr během míchání rozpustí a obalí rovnoměrně kuřecí kousky, přidám smetanu a 5 minut nechám provařit. Knedlíčky nasypu do vařící osolené vody a po třech minutách sleju a vmíchám do smetanovosýrovokuřecí omáčky. Lehce dozdobím uvařenou brokolicí nebo špenátovými listy, posypu oblíbeným parmigianem a servíruju a...ne...bo...pokud ještě není celá rodina pohromadě, dám toto do zapékací mísy a v troubě zlehounka zapeču = ohřeju, až se všichni sejdou, takže ideální pro přípravu předem.
Žádné komentáře:
Okomentovat