Muž to má jinak a já dosud přesně nevím jak. Prostě narozeniny a vánoce jsou pro mne tvrdým oříškem. Kytky nepije, vínem se nezavděčím, máme ho plný sklep, oblečení si řeší výhradně sám, knihy nečte, všechna cédéčka oblíbených interpretů už máme...
Jedině to jídlo! To vyjde vždycky!
Takže narozeninové menu:
*husička pečená 6 hodin ve vlastním sádle, domácí vykrmená od tety Michala K.
*zelí bílé kysané dušené se strouhanou bramborou
*zelí červené čerstvé dušené na červeném víně se skořicí podle Petra ze Žofína v Novohradkách
*kynutý houskový knedlík podle Davida V.
*tiramisu
a
*husí játra zalitá sádlem:
játra
sádlo
mléko
sůl
Podle již zmiňované kuchařky po mamce jsem husí játra zalila mlékem a uložila do lednice do druhého dne. Jsou prý pak křehčí.
Husí sádlo, kterého jsem po pečení husy slila dvě půllitrové skleničky, jsem v kastrolku rozehřála
( jen jednu tu sklenku), játra nakrájená na kousky jsem v tom sádle při střední teplotě 45 minut škvařila spolu s větvičkou tymiánu pro vůni.
Játra jsem vylovila a přendala do efektní starodávné zavařovačky, sádlo jsem osolila ( játra se nesmí solit před přípravou, aby neztvrdla ) a zalila jsem jím ta jatýrka. Zavřela, uložila do ledničky.
Žádné komentáře:
Okomentovat