pondělí 24. února 2014

Bramboráčky

1 kg brambor
2 vejce
0,5 hrnku polohrubé mouky
2 lžíce Solamylu
3 stroužky česneku
sůl, majoránka

     Brambory oloupeme a nastrouháme na jemnějším struhadle, zamícháme s vejci, moukou, Solamylem, rozmáčkneme nebo nastrouháme česnek, osolíme, omajoránkujeme a lžící na rozpáleném oleji rozetřeme do placičky, opečeme i z druhé strany.
     Čím méně mouky, tím bude výsledek bramborovější, ale o to blběji se s tím bude dělat. Solamyl těsto nadlehčí a koneckonců je taky z brambor, tudíž "víc lepší" než mouka. 
     Obětuji sem tam nějaký potrhaný kousek a trochu více trpělivé práce za lahodný bramboráček, s jehož bramborovitostí by neměl problém ani Trautenberk. 
     Fotky nebudou, bramboráčky se tak nějak někam ztrácely rovnou z pánve, stačila jsem pro sebe sotva urvat nějaké ty nepodařence.


Žádné komentáře:

Okomentovat