čtvrtek 8. května 2014

Rulička

     Chytří vědci ( a museli to být muži, nedovedu si představit, že by se takovou "důležitostí" zabývala žena ) už vymysleli ruličku na toaletní papír, která se dá spláchnout, takže chlap nemá důvod nechávat ji v místnůstce a my nemáme důvod prudit, proč ji po sobě neuklidí.
     Posílám vědcům, a při jednom taky Evropské Unii ( ta se v těchto praktických problémech ráda vrtá), podnět k výzkumu a vývoji ruličky, která by šla na držák toaletního papíru nasadit POUZE  A JEN z té správné strany. 
     Ušetříme chlapům problém a nám prudu: " Proč je ten hajzláč zase votočenej?!?!?! "

     A rulička mi připomněla jídlo, na které se už delší dobu chystám, takže:

Cannelloni plněné mletým masem

krabice 250 g těstovinových trubiček Canneloni
500 g mletého vepřového masa
2 šalotky
2 stroužky česneku
500 ml passata di pomodori čili protlak z rajčat
sůl, pepř, bazalka
olivový olej
250 ml bílého jogurtu
250 ml kysané smetany
1 vejce
parmazán
     
     Na olivovém oleji osmahneme cibulku a česnek, vložíme maso a vařečkou ho rozmícháváme a rozdrobujeme, aby se nehrudkovalo dohromady. 
     Až je maso opečené a pustí tuk, osolíme, opepříme, obazalkujeme a zalijeme rajčatovým protlakem,  chvilku povaříme a necháme vychladnout. Měla by to být spíš řídká omáčka, jestli není, zalijeme trochou vody nebo vývaru.
     Trubičky plníme masem lžičkou, aby byly úplně plné ( pomohla jsem si při pěchování i druhou stranou lžičky ), klademe je do pekáčku těsně vedle sebe a zalijeme zbylou omáčkou z masa. Důležité je, aby trubičky plavaly ve šťávě aspoň do půlky, jinak budou  zespoda tvrdé.
     Smícháme jogurt, smetanu a vejce, solí a pepřem jemně zasypeme a tuto bílou krémovou hmotu rozprostřeme na trubičky. 
     Zasypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem a strčíme do rozehřáté trouby ( horkovzduch na 140, normální asi 150 ) na asi 30 minut. Doporučuju hlídat a zkoušet. Povrch musí být jemně zlatavý, místy trošku do hněda, ne moc. Trubičky musí být měkké, ne úplně rozblemclé. 
     A rulička na WC musí být otočená tak, aby se papír odtáčel zeshora!
   
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat