pondělí 9. prosince 2013

Zelňačka

1 balíček kysaného zelí
1 cibule
1 lžíce sádla
4 brambory
300 g uzeného nebo klobásy
1/2 lžičky červené papriky
sůl, kmín
Na lžíci sádla zpěníme cibulku, přidáme papriku, drcený kmín a na kostičky nakrájené uzené maso, až se opeče, šoupneme tam zelí, podusíme a podlijeme vodou nebo vývarem, chvilku povaříme. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Nevaříme společně se zelím, protože by brambory v kyselé vodě nezměkly, i nakrájené na kousky by zůstaly na povrchu jakoby nedovařené. Uvařené je přidáme k zelí klidně i s vodou, pokud potřebuje polívka zředit. Tímto je zelňačka hotová, někdo přidává  ještě smetanu pro zjemnění, nám to chutná bez ní.


Žádné komentáře:

Okomentovat