Jenom jsem jednoduše nadšená! Zážitek je to úúúžasný a chcete-li se potěšit dobrým jídlem, které si sami uvaříte pod vedením skutečných mistrů a skvělým vínem, pečlivě vybraným zkušeným someliérem, pak toto je určitě jedinečná volba.
Tématem mého kurzu byl losos a tudíž si teď užijete se mnou trochu toho lososa. Vše jsem sama uvařila ještě jednou doma rodině a známým a pochvaly zněly dost upřímně.
Recepty nejsou tak složité ani náročné na čas, jak na první pohled možná vypadají. Tak se nebojte, vyražte pro čerstvou rybu (Makro doporučují i mistři kuchaři), všechny ostatní ingredience jsem zakoupila u nás v supermarketu ( ne ovšem v tom diskontním, kde mají jen něco a ještě k tomu od severních sousedů :-)).
Na tento jednoduchý a přitom skvělý předkrm potřebujete toliko:
300 g lososa
olivový olej
1 citrón
1 pomeranč
pár lístků čerstvé bazalky
snítku zelené petrželové natě
2 ředkvičky
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
30 ml kysané smetany
zelené bylinky
Filet z lososa nakrájíme na ultratenké plátky ( ostrý nůž je základem, to je snad samozřejmost ),
vymačkáme na ně šťávu z citronu a pomeranče ( mistři nepotřebují lis, používají dlaň, pecky v ní zůstanou, štáva proteče mezi prsty, to znáte z televize ), na to přijde sůl, pepř a nasekaná zeleň, promícháme a necháme být ( čili marinovat ), zatímco:
škrabkou si uděláme tenké proužky z ředkviček, mrkve a celeru, ten se musí předem oloupat. Opět pouze sůl, pepř a olivoil, zamícháme a necháme v misce, dokud:
zakysanou smetanou naplním zdobící pytlík, i když kopeček vytvořený lžičkou taky vypadá parádně, ovšem jíme i očima a efektní aranžmá zajišťuje poloviční úspěch!
Plátky lososa a zeleniny naskládáme na talíř, ozdobíme smetanou, něčím zeleným a hotovo!
Pečivo, nejlépe bílé, by mělo být již v košíku na stole. Stejně tak víno, určitě bílé a protože jde o starter, tak vyberem na začátek lehčí a svěžejší.
Žádné komentáře:
Okomentovat