1 zelené jablko Granny Smith
olivový olej
sůl, pepř
1 avokádo
200 ml smetany 30%
20 ml mléka
hrstička nasekaných pistácií
Očištěné lososí maso nasekáme na jemné kousky, osolíme, opepříme, smícháme s olivovým olejem a nadrobno nakrájeným jablkem (bez slupky).
Avokádo rozkrojíme na půl, vyloupneme pecku a obsah lžící oddělíme od slupky. Tyčovým mixérem rozmixujeme se smetanou a mlékem, osolíme, opepříme a tuto směs vyšleháme do tuha metlou ručně nebo elektricky. Mám vyzkoušeno, že tím mixérem se to nevyšlehá. V restauraci používají bombičkovou sifonovou láhev na šlehačku, ale tu nemám. Je pak nutné směs přecedit přes jemné sítko, aby se láhev neucpala -moc práce, kdo by se s tím čistil. Šlehač funguje naprosto spolehlivě.
Na talíř vytvoříme lžící z nakouskovaného ochuceného lososa hromádku nebo pomocí tvořítka pravidelný tvar a ozdobíme avokádovou pěnou zdobícím pytlíkem na dorty, posypeme pistácií, zabodneme lístek čerstvé bazalky a opřeme křupavou, na másle lehce opečenou bagetku.
Dobrou chuť! |
Žádné komentáře:
Okomentovat