filé z lososa
pražené sezamové semínko
olivový olej
sůl, pepř
8 ančoviček
1 šalotka
3 stroužky česneku
100 ml smetany
40 g másla 50 ml mléka
čerstvé hrozny
Na omáčku, které se v odborných kruzích říká bagnacauda (něco jako teplá koupel),si na oleji orestujeme nakrájenou šalotku, česnek a ančovičky, zalijeme smetanou a mlékem a chvilku povaříme do zahoustnutí. Přidáme máslo a tyčovým mixérem dohladka rozmixujeme. Fajnovky, co se bojí, že se ty drobounké ančoviččí kostičky dost nerozmixily a mohly by se jim zabodnout do krku, si omáčku přecedí přes jemňounké sítko.
Asi tak 4 cm filety si nasolíme, opepříme, obalíme v sezamu a zprudka opečeme, čili rychle a na rozpáleném olivoilu a ze všech stran.
Teplou omáčku nalejeme do talíře a do ní položíme filet, ozdobíme hroznovým vínem a kapkami oleje.
Žádné komentáře:
Okomentovat