pondělí 31. března 2014

Losos v sezamu s omáčkou z ančoviček

filé z lososa
pražené sezamové semínko
olivový olej
sůl, pepř
8 ančoviček
1 šalotka
3 stroužky česneku
100 ml smetany
40 g  másla 50 ml mléka
čerstvé hrozny

     Na omáčku, které se v odborných kruzích říká bagnacauda (něco jako teplá koupel),si na oleji orestujeme nakrájenou šalotku, česnek a ančovičky, zalijeme smetanou a mlékem a chvilku povaříme do zahoustnutí. Přidáme máslo a tyčovým mixérem dohladka rozmixujeme. Fajnovky, co se bojí, že se ty drobounké ančoviččí kostičky dost nerozmixily a mohly by se jim zabodnout do krku, si omáčku přecedí přes jemňounké sítko.
     Asi tak 4 cm filety si nasolíme, opepříme, obalíme v sezamu a zprudka opečeme, čili rychle a na rozpáleném olivoilu a ze všech stran.
     Teplou omáčku nalejeme do talíře a do ní položíme filet, ozdobíme hroznovým vínem a kapkami oleje.


Žádné komentáře:

Okomentovat