středa 11. září 2013

Lilkové závitky

Letní lehké jídlo nebo příloha k masu. Lilky se dají sehnat i teď po sezóně a pěkné počasí babího léta nám dává ještě trochu naděje, že ta pohoda nekončí...

2 lilky
2 lžíce olivového oleje
500 g čerstvého špenátu nebo 250 g rozmrazeného
250 g tvarohu
sůl, pepř
sklenice rajčatové omáčky na těstoviny nebo domácí sugo
stroužek česneku
strouhaný parmazán

Podélně nakrájené plátky lilků potřete olivovým olejem a pečte v troubě asi 15 minut nebo ogrilujte na sucho nejlépe v kontaktním grilu.
Čerstvý špenát opláchněte v sítu a přelijte horkou vodou, nechte okapat ( rozmrazený vyždímejte).
Špenát smíchejte s tvarohem, osolte, opepřete.
Na konec každého plátku lilku dejte hromádku směsi a zarolujte. 
Rolky naskládejte do zapékací misky, přelijte rajčatovou omáčkou s rozmačkaným česnekem a posypte strouhaným parmazánem.
Pečte 20-25 minut.



Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat